Iubiți și câinii vagabonzi – muzica secolului trecut.

Cea mai actuală problemă a românilor din ultimele zile se dovedește a fi problema câinilor vagabonzi din țară, dar mai ales din București. Cazul băiețelului de 4 anișori care a plecat dintre noi mult prea devreme și mult prea barbar a impresionat milioane de oameni. Toți l-au plâns și l-au regretat. Nu vreau și nu pot să mă pun în pielea familiei băiețelului pentru că e o durere mult prea mare.

Țin să mărturisesc că nu știu care parte să o iau. A sulfetului de 4 anișori sau a cățelului. Eu una, neavând copii, trebuie să mă declar iubitoare de animale. Totodată, sunt și o mare iubitoare de copii. Ei sunt viitorul nostru. Zâmbetul unui pui de om nu se poate compara cu absolut nimic. Ei sunt comoara tuturor.

Dar revenind la căței, trebuie să le iau și lor apărarea. Nu pot fi condamnați toți câinii României pentru câțiva care sunt cu probleme. La fel cum nu putem judeca toți oamenii din România după faptele josnice a câțiva ”stimabili” cetățeni. Îmi pare injust. În al doilea rând, nu putem cere unor animale părăsite (tot de către noi, cei care arfi  trebuit să avem grijă de ele) și înfometate să gândească. Instinctul lor primar asta le spune: să supraviețuiască. Și atunci, atacă. Copii, adulți și tot ce prind. În locul acelui copil, au fost și oameni mari, în toată firea. De ce nu au fost la fel mediatizate și acele cazuri? Pentru că o știre despre un copil va avea mereu mai mult impact. De ce nu s-au luat măsuri încă de pe atunci? De ce nu au putut fi adunați, sterilizați și duși în adăposturi încă de la primul incident semnalat autorităților? Pentru că suntem iresponsabili. Noi, oamenii.

Sunt atâția criminali, violatori și hoți pe străzile acestei țări care par să nu deranjeze pe nimeni. Trăiesc alături de noi liniștiți. În locul acelui câine putea fi criminalul sau răpitorul care pentru câțiva bani, îți fură sau îți omoară copilul. Dar acest lucru e ceva normal. Deja nu mai deranjează pe nimeni. Nu mai este un subiect bun de știri. Nu mai aduce audiență. Nimeni  nu cere pedeapsa capitală oamenilor care ne omoară mama, sora, fratele sau copilul. Închisoare pentru câțiva ani, în cel mai bun caz. Și atunci de ce ar trebui să plătească în acest fel barbar niște suflete nevinovate?

Cum spunea Mihai Constantinescu pe vremea când eu eram doar un copil de 10 ani, ”Iubiți și câinii vagabonzi”.

Nu sunt ei de rasă, dar merită același devotament și aceași iubire ca unuia cu pedigree. Luați-i acasă, iubiți-i și aveți grijă de ei. Nu-i mai abandonați. Nu mai dați în ei când îi vedeți pe stradă. Nu-i mai bateți! Pot deveni prietenii cei mai buni ai copiilor voștrii. Pot face copilăria mult mai frumoasă. Te pot învăța ce înseamnă prietenie adevărată. Copii cresc mai frumos în preajma unui cățel. Și asta o spun din experieță. Am trăit mereu înconjurată de animale și în special de câini. Nu cred că îmi pot imagina viața altfel.

Sunt conștientă că într-o bună zi voi fi și eu mamă și voi dori cu orice preț ca și copilul meu să trăiască în siguranță. Să am încrederea că e în siguranță pe drumul către școală sau la locul de joacă. Dar pentru aceasta, toată lumea trebuie să reacționeze. Dar nu numai să ne plângem. Pentru că românul este expert la asta. Ne plângem, suntem nemulțumiți, dar nu facem nimic. Așteptăm să se rezolve problema de la sine. Trebuie să facem ceva! Toți! Toți cetățenii României. Politicieni, cât și oameni de rând. Trebuie să dăm dovadă de mai multă omenie.

Tot ce am scris aici nu este un protest sau nimic de genul acesta. Este doar ceea ce simt față de oamenii ce ne înconjoară. Puțină revoltă, neînțelegere și compasiune.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau
  •  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
  • Ro2.ro - Promovare si statistici web
  • PHANTOMs TOP
  • Anunturi Gratuite
  • Web-Links.ro
%d blogeri au apreciat asta: