Spune ce gândești!

Trăim într-o lume în care sinceritatea deranjează, jignește și poate chiar strică relații. Eu sunt o persoană foarte sinceră. Nu am să zic niciodată un lucru dacă nu cred în el. Nu am să te mint. Eventual, am să mă abțin de la comentarii.

Cred că de multe ori e mai sănătos pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru, pentru relațiile sociale pe care le stabilim să spunem exact ce gândim. Într-adevăr, trebuie să spunem lucrurile cu eleganță și fără urme de jignire. Exact cum ne învăța mama pe la vreo 4-5 ani. Să tratăm totul cu politețe.

Cred că ar trebui să fim noi înșine, să nu mai încercăm să ne potrivim unor tipare sociale prestabilite și să spunem lucrurile exact așa cum sunt ele. Trebuie să ne exersăm încrederea în noi spunând tot mai des ceea ce credem despre persoana în cauză. Fără să ne fie frică că se va îndepărta. Nu trebuie să ne fie frică de stările conflictuale. Dacă pleacă, înseamnă că nu merită. Persoanele cu adevărat valoroase vor ști să aprecieze momentul nostru de sinceritate și vor rămâne lângă noi.

Nu trebuie să-i mai menajăm inutil pe cei de lângă noi. Doar ne facem nouă rău. Spun asta deoarece dacă menajăm acești oameni și nu spunem ce gândim, riscăm să afectăm respectul față de propria persoană și să ne negăm drepturile pe care noi le avem ca ființe umane.

La început, probabil, va fi greu să spunem lucrurile pe nume, dar în timp va deveni din ce în ce mai ușor să expunem cu mult calm și diplomație indiferent de conjunctura în care ne va pune viața.

Cred cu tărie că acest lucru duce la o viață mai frumoasă, mai fericită și mai sănătoasă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau
  •  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
  • Ro2.ro - Promovare si statistici web
  • PHANTOMs TOP
  • Anunturi Gratuite
  • Web-Links.ro
%d blogeri au apreciat asta: