Fata de 18 ani.

Dacă aș putea să trimit o scrisoare fetei care am fost la 18 de ani, i-aș spune așa: ”Șterge-ți lacrimile și zâmbește. Chiar dacă ți se pare acum că lumea ta se sfârșește, te așteaptă o grămadă de lucruri frumoase. Ai o viață frumoasă înainte care abia așteaptă să fie trăită.”
Nu am fost cea mai populară fată din școală. Nu am avut foarte mulți prieteni. Nici nu eram premianta clasei. De multe ori, copii, colegii de clasă, obișnuiau să facă glume pe seama mea. Erau răi. De multe ori mă duceam acasă și mă gândeam de ce procedează așa. Atunci, credeam că a avea prieteni și a fi popular înseamnă tot. Credeam că cel mai important e să te îmbraci în haine de firmă, să ieși sâmbătă seara în cele mai cunoscute cluburi din oraș și să fi cât mai slab posibil.
Au trecut 6 ani de atunci, dar lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Văd adesea la televizor sau pe stradă, povești cu copii răutăcioși. Dacă părinții tăi nu sunt deținători de funcții importante, dacă nu porți ultima colecție de la cele mai renumite firme de haine, dacă nu ieși în fiecare weekend în cluburi sau dacă ai câteva kilograme în plus, ajungi bătaia lor de joc. Chiar dacă încerci să zâmbești, ajungi acasă în lacrimi.
Nu știți cât rău puteți face unui copil vorbindu-i urât. Ce contează dacă nu provine dintr-o familie bogată? Ce contează dacă nu are o mașină cu care să ieșiți în oraș? Ce contează dacă se îmbracă modest? Gândiți-vă că poate fi vorba de copilul vostru.
De cele mai multe ori, acest copil sărăcăcios va ajunge cineva în viață.  De cele mai multe ori, acest copil vă va ajuta pe voi, cei care, cândva, l-ați umilit. Poate ve-ți ajunge să fiți voi cei umiliți, iar el să vă întindă o mână de ajutor.
Închei prin a transmite tuturor celor care trec prin aceași problemă, să fie puternici și să nu lase asemenea lucruri să-i doboare sau să îi împiedice să-și urmeze visele. Tot ce acum vi se pare că vă doboară psihic, cândva vor fi doar amintiri. Toate aceste lucruri vă vor da puterea necesară să vă depășiți limitele personale. Să fiți mai buni ca ei. Fruntea sus, zâmbiți și mergeți mai departe!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau
  •  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
  • Ro2.ro - Promovare si statistici web
  • PHANTOMs TOP
  • Anunturi Gratuite
  • Web-Links.ro
%d blogeri au apreciat asta: