Trupa lui Papuc.

“Trupa lui Papuc” e compusă din trei căței. Unul de talie mică, maro cu pete albe, altul negru și încă unul gri. Toți au “șosețele” albe.  Nu știu ce nume au. Eu le zic “Patrocle”, “Cora” și “Fetița”. Sunt trei suflete pe care eu le îndrăgesc foarte mult.
În fiecare dimineață, fie ploaie, fie ninsoare, mă întâmpină bucuroși și plini de căldură în fața clădirii de birouri unde lucrez. La fel și seara. Abia aștept să termin programul de muncă pentru a mă juca cu Fetița și Cora. Ele sunt mai drăgăstoase. Patrocle e mai bătrân și are grijă de ele de la distanță. E și mai șmecheraș. Știe cum să îți înduplece inima să renunți la mâncarea ta pentru a i-o da lui. Dar cred că așa e orice câine al străzii, orice maidanez. Trăiesc simplu, iubesc sincer și nu cer nimic în schimb decât o mângâiere sau ceva de mâncare. Cu Cora e poveste lungă. Ne știm de când era doar un puiuț mic și grăsuț. Fățuca e aceeași de atunci. Micuță și cu ochișorii negrii.
Toți îmi sunt foarte dragi, dar trebuie să recunosc, Fetița e preferata mea. Are ceva aparte. Are o privire caldă, iar boticul îi “zâmbește” mereu. Și chiar dacă nu a avut niciodată un om al ei, știe să dea lăbuța. Nu știu dacă a învățat-o cineva pe vremea când era doar o mogâldeață, dar ăsta este modul ei de a te întâmpina. Apoi așteaptă cuminte să te pui lângă ea, să o mângâi, să te pupe și să îți arate dragostea ei.
Sunt norocoși. Au căsuța lor. Paznicii clădirii le-au confecționat din carton un loc unde să se odihnească după o zi lungă de hoinăreală. Niciunul dintre ei nu roade cartonul respectiv pentru că știu că acel carton este casa lor și au grijă de ea. Sunt ca o familie. Mereu împreună.  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

  • Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau
  •  Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau
  • Ro2.ro - Promovare si statistici web
  • PHANTOMs TOP
  • Anunturi Gratuite
  • Web-Links.ro
%d blogeri au apreciat asta: